Celebracja śniadania osiąga za każdym razem co raz wyższy level! Wyższy poziom w ekstazie smaków i tak się dzieje właśnie tutaj i teraz! Kiedy zaprosisz swoje serce na przepyszną ucztę gdzieś w dalekiej podniebnej krainie, twoim oczom może ukazać się idealny początek twej wielkiej przygody! Wędrując po szczytach, czekoladowych górach, obsypanych srebrnymi ziarnami, z odrobiną różowych kryształków zbierasz to wszystko i przetwarzasz w swojej wyobraźni. I zdajesz sobie sprawę, że to wszystko naprawdę istnieje, a Ty odkryłeś raj. I nie potrzebujesz wtedy wiele do szczęścia, bo po takim śniadaniu jesteś w stanie spełniać swoje marzenia. Może nie wszystkie, ale przynajmniej te, związane z tym, że zaraz po jego zjedzeniu jesteś w stanie widzieć tylko dobro, które Cię otacza. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiego wspaniałego rezultatu. I mówię o czekoladzie, bo niebiańskie lody, wcale nie muszą mienić się błękitem – co zawdzięczam NIEBIESKIEJ SPIRULINIE, o której cudownych właściwościach możecie przeczytać TUTAJ. Jednak równie dobrze możecie użyć innego proszku lub po prostu zostawić banany w nagim, naturalnym kolorze 😉 Spróbujecie?

The celebration of breakfasts reaches a higher level in every single time! Higer level in an extasy of flavours and this is happening just right here and now! When you invite your heart for a delicious feast, somewhere in far land, in front of your eyes may show up a perfect beginning of your great adventure! Wandering through the tops, chocolate mountains, sprinkeled with some silver seeds with an addition of pink crystals. You pick all this and process in your imagination. You’re coming to the conclusion, that everything exist in real and you discovered a paradise. So, you don’t need more to th happiness, because after such a breakfast you are able to make your dreams come true. Maybe not all, but at least those ones, connected with all the good you can notice around your beautiful soul. I’ll say honestly, that I didn’t expect such an amazing result. And I am saying about chocolate, because heavenly nicecream, doesn’t need to flicker with a blu color – what I owe it to BLUE SPIRULINA. However, you can equally use some other powder or just leave bananas in a naked, natural color 😉 Will You try?

Składniki:

lody

  • 3 mrożone banany
  • pół łyżeczki blue majika

czekolada

  • 1 łyżka masła słonecznikowego
  • 1 spora łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka syropu z tapioki
  • szczypta soli himalajskiej
  • garść nasion słonecznika

do tego

  • granat

Przygotowanie:

  1. Dzień wcześniej zamroź banany, a następnego dnia zblenduj je z niebieską spiruliną, do uzyskania gładniej konsystencji.
  2. Czekolada to większe wyzwanie 😉 Rozpuść olej kokosowy w kąpieli wodnej, a następnie wymieszaj wszystkie składniki w małej miseczce.
  3. Jeśli chodzi o dekorację, wlej najpierw czekoladę do szklanki czy kubka. Nakładając pierwszą łyżkę lodów, wymieszaj ją delikatnie z czekoladą. Na koniec udekoruj granatami 🙂

SMACZNEGO !!!

Ingredients:

ice cream

  • 3 frozen bananas
  • 1/2 tsp blue majik

chocolate

  • 1 tbsp sunflowerseed butter
  • 1 big tbsp coconut oil
  • 1 tsp cacao
  • 1 tsp tapioka syrup
  • a pinch of himalayan salt
  • handful of sunflower seeds

plus

  • pomegranate seeds

Preparation:

  1. Put bananas into the freezer one day before your planned breakfast. In the next day remove them from the freezer and blend with blue spirulina to receive a smooth consistence.
  2. Chocolate is a bigger challenge 😉 Melt coconut oil in a warm bath and stir all the rest ingredients in a small bowl.
  3. When it comes to a deciration, firstly pour into a glas or jar the chocolate. Putting first spoon of nicecream, stir it with this chocolate. At the end decorate with pomegranate seed 🙂

BON APPETIT !!!