W mojej kuchni  rutyna jest przełamywana z wielkim sukcesem. A to dlatego, że każdego jedynego dnia moje menu wygląda niezwykle kolorowo. I każdego też dnia nie mogę się oprzeć kombinowaniu nowych przepisów. Mając w domu ‘prywatną restaurację’, gdzie praktycznie nie ma limitów w czasie, ani w wyborze dań, mogę się czuć niesamowicie 😉 Z tych moich historii kuchennych można by pewnie napisać książkę i może kiedyś powstanie… 😉 Jednak póki co, rozwijam moją fantazję i czasem ubolewam, bo nie starcza mi czasu na robienie tego wszystkiego, co bym chciała. Nawet teraz, pisząc ów przepis śniadaniowy, w mojej głowie już jest duża kolejka następnych. I możecie być pewni, że już niedługo ujrzy światło dzienne ten kolejny.  Dlatego za chwilę polecę znów do kuchni wyczarować  coś nietuzinkowego. Coś słodkiego oczywiście, deserowego,  jak połączenie militarnej zieleni ze słodyczą mlecznej czekolady… 😉 Zaintrygowani? Ja też! I to w bardzo podekscytowany sposób hehe… To już zaczynam odliczać czas na kolejne słodkie szaleństwa w kuchni!

Ale wracając do rzeczy, skupmy się na dzisiejszym słodkim spotkaniu innych niezwykłych składników w misce. Gdzie przypadkiem wpadły do niej z poprzedniego przepisu także MUFFINKI i narobiły niezłego zamieszania 😉 Niby zwyczajne owoce, ale zmiksowane z  super proszkami i całkiem wyjątkową czekoladą! Ależ słodkich historii się tutaj nazbierało… Mam nadzieję, że zainspiruje Was to wszystko, aby przyłożyć trochę większą wagę do rozpieszczania siebie 🙂

In my kitchen, routine is braking with a great success. Oh, it’s so, that every single day my menu looks incredibly colorful. And also every day I cannot resist creating new recipes. Having a ‘private reastaurant’ at home, where frankly speaking there is no limits in time or choosing meals, makes me feel amazing 😉 Basing on my kitchen stories one would write a book and it will happen one day… 😉 However I develop my imagination so far and sometimes I regret, I don’t have enough time for make everything I want. Even now, writing this breakfast recipe, there is a long line in my head of new ideas. So you can be sure, it will see the light of the day, some another new recipe. That’s why I will run to the kitchen in a moment to magic up something extraordinary. Something sweet of course, dessert one, like a combination of military green colour with a sweetness of milky (but dairy free ;p) chocolate… 😉 Intrigued? Me too! And in a very excited way hehe.. So I’ll start to count the time for another sweet craziness in the kitchen!

But, getting back to the point, let’s focus on today’s sweet meeting of other unusual ingredients in this bowl. Where, jumped accidentaly in also MUFFINS from the previous recipe and they made some nice confusion 😉 Supposedly some normal fruits, but blended with some super powders and quite unique chocolate! But a lot of sweet stories racked up here… I hope, You will get some inspiration, to put a bit more attention for cuddling yourself 🙂

Składniki:

  • 2 mrożone banany
  • 2 jabłka
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżeczki acai DIET FOOD
  • 2 łyżeczki proszku z buraka DIET FOOD

do tego

  • muffiny z TEGO PRZEPISU
  • kulki: masło z orzechów nerkowca połączone z mąką z orzechów nerkowca
  • polewa jeżynowa: 1 łyżka soku z jeżyn + 1 łyżka oleju kokosowego + 1 łyżeczka karobu + 1 łyżeczka syropu tapiokowego
  • nasiona granatu

Przygotowanie:

  1. Banany zamroź dzień wcześniej, pocięte w plasterki, aby łatwiej je blendować.
  2. Dzień przed planowanym śniadaniem możesz również zrobić muffinki wg przepisu pod linkiem powyżej.
  3. Następnego dnia wyciągnij banany z zamrażarki i odczekaj chwilkę.
  4. W między czasie zblenduj orzechy, pomarańcze, obrane jabłka, acai i proszek z buraka.
  5. Następnie zblenduj razem z mrożonymi bananami.
  6. Przygotuj polewę jezynową, mieszając wszystkie składniki w małej miseczce.
  7. Możesz teraz zrolować kulki z nerkowców i udekorować nimi, polewą oraz nasionami granatu śniadanie w misce.

SMACZNEGO !!!

Ingredients:

  • 2 frozen banans
  • 2 apples
  • handful of cashew
  • 2 oranges
  • 2 tsp acai DIET FOOD
  • 2 tsp beetroot powder DIET FOOD

plus

  • muffins from THIS RECIPE
  • balls: cashew butter combined with cashew flour
  • blackberry chocolate: 1 tsbp black berry juice + 1 tbsp coconut oil + 1 tsp carob + 1 tsp tapioka syrup
  • pomegranate seeds

Preparation:

  1. Freez sliced banans the day before, to blend them easily.
  2. You can also make muffins according to my recipe above, (under the link among ingredients) the day before planned breakfast.
  3. Next day remove bananas from the freezer and wait few moments.
  4. In the meantime blend nuts, oranges, peeled apples, acai and beetroot powder.
  5. Then blend it together with frozen bananas.
  6. Prepare a blackberry chocolate, miksing all the ingredients in the small bowl.
  7. Now you can roll balls from cashew and decorate your breakfast, together with layer and pomegranate seeds.

BON APPETIT !!!