TESTOWANIE I PRZEPISY Z SOKAMI OLEOFARM

Cześć! Na początku miesiąca miałam zaszczyt otrzymać od firmy OLEOFARM dwa soki do testowania. Myślę, że właśnie jako wielbicielka zdrowego i kolorowego odżywiania zostałam wybrana do tego, z czego bardzo się cieszę 😉 Tą firmę [...]

JARMUŻ – WŁAŚCIWOŚCI

CO TO JEST I SKĄD POCHODZI Jarmuż jest rośliną dwuletnią i należy do rodziny kapustnych. Wygląda jak skrzyżowanie kapusty z brokułem. Obecnie robi się znowu 'modną' rośliną, ale tak naprawdę uprawiano go już od średniowiecza. [...]

PITAHAYA – WSZYSTKO O ‘DRAGON FRUIT’

CO TO JEST Pitaja (pitahaya), inczej smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest egzotycznym owocem wielu gatunków kaktusa, zwłaszcza rodzaju Hyloceresum. Jednak nie są takimi zwyczajnymi, o których pewnie pomyśleliście 😉 Są to raczej pnącza wspierające [...]

HERBATA MATCHA – czym jest, jej właściwości i historia

CZYM JEST MATCHA? Matcha jest najstarszą herbatą i uważa się ją za „najzdrowszą na świecie”. To wyszukany składnik diety wielbicieli zdrowego żywienia – oraz, obok tradycyjnego naparu, w wielu wyrobach: kawie latte, zupach, lodach, a [...]

By |10 Czerwiec, 2017|Categories: spektrum żywienia, spektrum, pamiętnik kulinarny|Tags: , , , , |0 Comments

BLUE SUMMER DRINK

Letnie dni nadeszły i należy pamiętać o zwiększonym nawadnianiu organizmu, bardziej niż kiedykolwiek! Ponieważ przy wyższych temperaturach nasz organizm traci więcej składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania. Należy je uzupełniać w różnorodny, ale zdrowy sposób! Zwykła [...]

BLUE CRUSH – BLUE MAJIK – MAGIC MIKE – NIEBIESKA ESENCJA ŻYCIA: HISTORIA, WYSTĘPOWANIE I WŁAŚCIWOŚCI

HISTORIA BLUE MAJIKA Historia niebieskiej spiruliny jest nam znana dopiero od kilkudziesięciu lat, kiedy to jedna z założycielek firmy E3LIVE Tamera Campbell była na etapie poszukiwań i dążyła do odkrycia naturalnego niebieskiego barwnika do swoich [...]