Wielka okazja, wielkie święto. Cudowna nowina, o cudownym nowym smaku oraz po raz pierwszy Manufaktura zdradza przepis na 6 smak. To ogromna niespodzianka, również dla mnie, ale z okazji swoich urodzin oraz rozpoczęcia współpracy z firmą Diet Food dzielę się z Wami receptą na szczęście. Ponieważ smak nowych trufli jest niebiański i delikatny, niczym miód… a całą historię zamyka kakao, delikatnie otulając kuleczki, na przemian z kawałkami owoców morwy białej.
Jednak miodu w nich nie znajdziecie, gdyż jego posmak zawdzięczamy daktylom.
Żadnej chemii, ani sztucznych dodatków, jedynie same walory smakowe i zdrowotne.

Oto kilka z nich:

  1. Skarbnica witamin i minerałów, głównie potasu.
  2. Są bogate w białko!
  3. Dla cukrzyków, ponieważ regulują poziom cukru we krwi.
  4. Są sycące, więc pomagają w utrzymaniu sylwetki.
  5. Wspomagają ogólną poprawę kondycji układu sercowo-naczyniowego.
  6. Są wsparciem dla mózgu i układu nerwowego.
  7. Dodają energii.
  8. Poprawiają humor.
  9. Są afrodyzjakiem.
  10. Poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci 😉

Great occasion, great celebration. Wonderful piece of news, about wonderful new flavour. My Manufactory reveals sixth flavour. It’s a huge surprise, also for me, but because of my birthday and beginning of cooperation with the Diet Food company, I am sharing with prescription on happiness. Because the flavour of new truffles is delicate and blissful, like a honey…and all the history is closed by cacao and mulberry by enfolding this little balls.
However You won’t find any sugar or different additives, just advantages in flavour and health

Here they are:

  1. Fund of vitamins and minerals, mostly of potassium.
  2. Rich in protein!
  3. For diabetics, because they control blood sugar.
  4. Filling, so it’s helpful in being fit.
  5. Helpful in making better cardiovascular system.
  6. Support brain and nervous system.
  7. Keeping us going.
  8. Bring us comfort.
  9. Aphrodisiac.
  10. Make us preetier.

Składniki na 7 sztuk

  • 160 g daktyli ekologicznych (z Diet Food)

  • 50 g morwy białej

  • 50 g całych migdałów

  • kakao do otulenia ( z Diet Food)

Przygotowanie:

  1. Daktyle moczymy w gorącej wodzie, aby zmiękły.
  2. Migdały miksujemy na drobny leciutki pył. Podobnie postępujemy z morwą miksując osobno.
  3. Kiedy daktyle będą miękkie odcedzamy je z wody i przekładamy do malaksera. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  4. Te trzy składniki przekładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy rękami. Najlepiej jest to robić w rękawiczkach.
  5. Formujemy kulki i obtaczamy w kakao i pokruszonej morwie.

Ingredients  for 7 pieces

Preparation:

  1. Soak dates in a hot water.
  2. Blend almonds into dust separately and then mulberry.
  3. When dates are soft, strain them and put into the blender. Mix until smooth.
  4. These three ingredients puy into a big bowl and mix manually. The best way is do this in a plastic gloves.
  5. Now it’s time forming and coating in cacao and crumble mulberry.